Wie ben ik?

Mijn naam is Jeanette Oostijen, ik werk al vele jaren in onderwijsorganisaties als trainer/leidinggevende/bestuurder én ik ben stembevrijder. 

In mijn werk als leidinggevende ben ik goed in analyseren, van dromen ambities maken, en mensen hierin meenemen. Een paar jaar geleden voelde ik dat de verbinding met mijn eigen hart en lichaam lastiger was. In mijn dagelijkse leven en werkomgeving ging ik vooral uit van het voor mij bekende rationele of intellectuele weten. Ik verlangde er naar om in mijn werk dieper geraakt te worden en ging op onderzoek uit.

Zo’n zes jaar geleden deed ik mee aan een leiderschapspracticum waar ik uitgedaagd werd om buiten mijn eigen comfortzone te leren over leiderschap. Daar heb ik mijn eerste ervaring opgedaan met stembevrijding. En dat was voor mij een onvergetelijk moment. Ik voelde dingen die ik niet eerder had gevoeld maar die wel heel erg bij mij horen. Met mijn stem kwam ik terecht in een wereld waar ik met woorden niet bij kon komen, en waar ik met de trilling van mijn stem pas echt uitdrukking kon geven aan wat er diep in mij leeft. In de weken erna voelde ik zoveel ontspanning, blijheid en ook nieuwsgierigheid. Daar wilde ik meer van weten en voelen. Hoe zou ik door stembevrijding mezelf meer kunnen laten zien, in de vaak nogal ‘hoofd’ gerelateerde aspecten in mijn werk als leidinggevende?

Ik vond het ook heel spannend. Er kwamen allerlei gedachten op zoals: Zingen, dat kun jij toch niet? Maar ik voelde zo sterk dat er iets op mijn pad gekomen was dat bij mij past en waar ik meer mee wilde doen. In 2020 heb ik de opleiding Ode an die Freude afgerond, een tweejarige opleiding aan de academie voor stembevrijding. Ode an die Freude - Centrum voor stembevrijding

Nu organiseer ik regelmatig workshops voor mensen die nieuwsgierig zijn naar stembevrijding en die willen ervaren wat stembevrijding voor hen kan betekenen. Ik doe dit in individuele sessies, kleine en grotere groepen samen met collega’s stembevrijders. Dit ben ik ook gaan combineren met buiten zijn waarbij de elementen meedoen en zo vrijheid nog meer betekenis krijgt. Een bijzondere interesse heb ik voor de combinatie stembevrijding en persoonlijk leiderschap. Ruimte voelen, jezelf laten zien en de impact of invloed daarvan op organisatiecultuur, werkplezier, en resultaten.

Elke deelnemer zal zijn of haar eigen ervaring hebben, op het moment dat daarvoor bedoeld is. En dat gun ik iedereen. Het gaat erom je eigen ziel te (mogen) laten zingen, want echt iedereen kan zingen en zichzelf laten horen.

Jij doet ertoe!